Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 908
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 220
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9321
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 908
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 220
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9321
Składniki
Spirytus i wiórki kokosowe wsypać do słoika np. litrowego zakręcić i trzymać minimum 24 gdz a nawet 2- 3 doby wstrząsając co jakiś czas. Po 2- 3 dniach odcedzić przez sitko.
Mleka wlać do miski i miksować 2- 3 minuty, następnie wlewać powoli spirytus ciągle miksować.Miksować 3 minuty. przelać do butelek. Kokos można wykorzystać do jakiegoś ciasta np. Rafaelo.
Wychodzi ok 1 l.
Smacznego!!!