Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4979
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13457
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5853
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7562
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4979
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13457
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5853
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7562
Składniki
Spirytus i wiórki kokosowe wsypać do słoika np. litrowego zakręcić i trzymać minimum 24 gdz a nawet 2- 3 doby wstrząsając co jakiś czas. Po 2- 3 dniach odcedzić przez sitko.
Mleka wlać do miski i miksować 2- 3 minuty, następnie wlewać powoli spirytus ciągle miksować.Miksować 3 minuty. przelać do butelek. Kokos można wykorzystać do jakiegoś ciasta np. Rafaelo.
Wychodzi ok 1 l.
Smacznego!!!