Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 158
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 256
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 158
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 256
Składniki
Spirytus i wiórki kokosowe wsypać do słoika np. litrowego zakręcić i trzymać minimum 24 gdz a nawet 2- 3 doby wstrząsając co jakiś czas. Po 2- 3 dniach odcedzić przez sitko.
Mleka wlać do miski i miksować 2- 3 minuty, następnie wlewać powoli spirytus ciągle miksować.Miksować 3 minuty. przelać do butelek. Kokos można wykorzystać do jakiegoś ciasta np. Rafaelo.
Wychodzi ok 1 l.
Smacznego!!!