Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od jakiegoś czasu jestem wielką fanką kuchni indyjskiej. Kiedyś, po sycącym obiedzie w indyjskiej restauracji, wypiłam coś dziwnego, w czym nie spodziewałam się zasmakować - indyjską bawarkę. Później okazało się, że ta bawarka nazywa się masala czaj i jest bardzo prosta do odtworzenia w domu. Polecam!
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2654
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 330
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 213
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2654
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 330
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 213
Składniki
Mleko i wodę wlać do garnka, dodać cukier i wszystkie przyprawy. Całość zagotować, uważając, żeby nie wykipiało. Gotować 2-3 minuty, odstawić do porządnego zaparzenia się herbaty na kolejne 2-3 minuty. Przelać przez sitko do kubków lub filiżanek.