Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od jakiegoś czasu jestem wielką fanką kuchni indyjskiej. Kiedyś, po sycącym obiedzie w indyjskiej restauracji, wypiłam coś dziwnego, w czym nie spodziewałam się zasmakować - indyjską bawarkę. Później okazało się, że ta bawarka nazywa się masala czaj i jest bardzo prosta do odtworzenia w domu. Polecam!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 211
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104545
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9063
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 211
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104545
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9063
Składniki
Mleko i wodę wlać do garnka, dodać cukier i wszystkie przyprawy. Całość zagotować, uważając, żeby nie wykipiało. Gotować 2-3 minuty, odstawić do porządnego zaparzenia się herbaty na kolejne 2-3 minuty. Przelać przez sitko do kubków lub filiżanek.