Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, może choć nie musi dojrzewać, można pić już po kilku dniach od zlania, cytryna neutralizuje alkohol przez co nie jest tak łatwo się nią opić
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Cytryny sparzyć i pokroić w półplasterki. włożyć do słoja, zasypać cukrem. Wlać letnią wodę i dokładnie wymieszać by cukier się rozpuścił. Odstawić na 24 godz. w zakręconym słoju.
Dolać spirytus, wymieszać i odstawić na kolejne 24 godz.
Przelać do innego naczynia przecierając cytryny na sitku drewnianą pałką lub łyżką.
Wlewać do butelek przez lejek wyłożony gazą.
Najlepsza gdy leżakuje 3 miesiące ale już po kilku dniach można pić.