Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1572
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 343
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1572
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 343
Składniki
Aronię i liście umyć. Aronię włożyć do słoja i lekko pognieść dodać cukier wymieszać, dodać liście, spirytus i przegotowana wodę wymieszać i odstawić na ok. 4 tygodnie, co jakiś czas zamieszać. Następnie przecedzić, rozlać do butelek, zakręcić i odstawić. Można też nalewkę zrobić w nieco inny sposób. Do wcześniej zrobionego soku z aronii dodać spirytus i wodę, wymieszać, rozlać i gotowe. Dobrego nastoju życzę ;)