Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Nalewka z czerwonych grejpfrutów"
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 55
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 146
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 74
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 55
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 146
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 74
Składniki
50 min • Porcja ok. 100 kcal • Koszt porcji 1,50 zł
Katarzyna Jaworek z Mętkowa
Grejpfruty dokładnie myję. Na tarce o małych oczkach ścieram wierzchnią warstwę skórki, z owoców wyciskam sok. Wodę gotuję z cukrem i studzę. Skórkę łączę z sokiem, syropem z wody i cukru, wódką oraz spirytusem.
Przelewam do słoja, zakręcam i odstawiam na 2 tygodnie. Potem filtruję nalewkę, przelewam ją do butelek, dobrze je zakręcam. Odstawiam na minimum 2 miesiące.Źródło: Kobieta i życie