Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 546
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 602
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 878
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 546
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 602
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 878
Składniki
Owoce umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki. Umieść je w słoiku i zalej spirytusem wymieszanym z wodą. Zakręć go porządnie i odstaw na 6 tygodni.
Potem zlej płyn, a owoce zasyp cukrem.
Gdy powstanie syrop, dolej go do butli z alkoholem.
Odstaw pigwówkę w ciemne chłodne miejsce i pozostaw na 3 miesiące. Wtedy będzie smaczniejsza.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax