Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na orzeźwiającą lemoniadę"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1549
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 58
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1549
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 58
Składniki
Starannie umyj cytrynę i limonki, a najlepiej sparz je wrzątkiem. Zetrzyj z nich skórkę i wyciśnij sok. Do startych skórek i soku dodaj cukier (lub miód) i miksuj w blenderze tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści. Do tej „esencji” dodaj wodę.
Domowa lemoniada najlepiej smakuje schłodzona, więc jeśli nie masz pod ręką kilku kostek lodu, wstaw dzbanek z napojem na około pół godziny do lodówki.
Jeśli lubisz miętę, możesz też dodać kilka świeżych listków. Innym wariantem jest dodanie do lemoniady świeżego soku z pomarańczy albo grejpfrutów.Źródło: Show