Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na orzeźwiającą lemoniadę"
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 686
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 50
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 89
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 686
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 50
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 89
Składniki
Starannie umyj cytrynę i limonki, a najlepiej sparz je wrzątkiem. Zetrzyj z nich skórkę i wyciśnij sok. Do startych skórek i soku dodaj cukier (lub miód) i miksuj w blenderze tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści. Do tej „esencji” dodaj wodę.
Domowa lemoniada najlepiej smakuje schłodzona, więc jeśli nie masz pod ręką kilku kostek lodu, wstaw dzbanek z napojem na około pół godziny do lodówki.
Jeśli lubisz miętę, możesz też dodać kilka świeżych listków. Innym wariantem jest dodanie do lemoniady świeżego soku z pomarańczy albo grejpfrutów.Źródło: Show