Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały przepis na pyszna domowa lemoniadę. Fantastycznie gasi pragnienie i ochładza, być może przywoła również wspomnienia z wakacji w Turcji, gdzie często własnie taka lemoniada jest serwowana. Zdrowa bo domowa, zrobiona z dojrzałych i soczystych cytrusów posmakuje każdemu. Przepis na 2 litry pysznej lemoniady.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 812
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 812
Składniki
CYTRYNY I POMARAŃCZ OPŁUKAĆ, SPARZYĆ WRZĄTKIEM I DOBRZE UMYĆ POD GORĄCĄ BIEŻĄCĄ WODA. Z OWOCÓW ZETRZEĆ SKÓRKĘ A NASTĘPNIE WYCISNĄĆ Z NICH SOK. OTARTA SKÓRKĘ WRZUCIĆ DO DUŻEGO NACZYNIA I ZASYPAĆ CUKREM. ZALAĆ WYCIŚNIĘTYM Z CYTRUSÓW SOKIEM.
CALOSC ZALAĆ 1 LITREM CIEPLEJ WODY. DOBRZE WYMIESZAĆ I WSTAWIĆ DO LODÓWKI NA MINIMUM 30 MINUT, DO OSTYGNIĘCIA. KIEDY BAZA DO LEMONIADY OSTYGNIE, WYJĄC JA Z LODÓWKI I PRZECEDZIĆ. DOBRZE ODCISNĄĆ SOK Z POZOSTAŁEJ SKORKI.
DOLAĆ POZOSTAŁĄ ZIMNA WODĘ I CALOSC DOBRZE WYMIESZAĆ. PODAWAĆ Z LODEM I PASTERKAMI CYTRYNY.