Do góry

Napoje Przepis na:

"krówka" likier krówkowy :)

Przepis dnia 2010-12-31
krówka likier krówkowy :)

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 207

Dodano:

Odsłon: 30515

idealny na święta

Składniki

  • skondensowane mleko niesłodzone, 2 puszki
  • cukierki "krówki", 300- 350 g
  • wódka, 0,5 l
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wlać mleko do garnka, dodać krówki i podgrzewać do rozpuszczenia się ich.

  2. Wódkę schłodzić.

  3. Po rozpuszczeniu krówek i wystudzeniu wstawić garnek do lodówki na ok. pół godziny.

  4. Wymieszać mleko (najlepiej mikserem), dolać wódkę (ja dolałam niecałe 0,5 l) i wymieszać, przelać do butelek i wstawić do lodówki.

  5. Likier powinno się zostawić w lodówce na 1-2 tyg. żeby się przegryzł.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

beata1984 22 grudnia 2010 TO MUSI BYĆ SUPER SMACZNE. I JAK TU NIE WPAŚĆ W NAŁÓG?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 22 grudnia 2010 Pyszności ! P.S. Bardzo podobają mi się karafka i kieliszki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń