Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smaczny koktajl"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
W gorącej (ale nie wrzącej, idealna temperatura to 70°C) wodzie zaparz torebkę zielonej herbaty. Miód rozpuść w wodzie o temperaturze pokojowej (w zbyt gorącej utraci swoje walory odżywcze i zdrowotne). W blenderze lub mikserze rozdrobnij jagody i banana z mlekiem sojowym.
Dodaj do nich zieloną herbatę i miód. Wszystko zmiksuj na gładką masę. Udekoruj poziomkami, borówkami, ewentualnie listkiem mięty. Od razu podawaj.
CZAS: około 15 minut
<strong>Pani Katarzyna Zalewska mieszka w Sulejówku</strong>Źródło: Dobry Tydzień