Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok przygotowany z czarnych porzeczek , przepis prosty i łatwy do przygotowania , a soczek pyszny.
garnek, sitko, łyżka, słoiki,
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1542
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 114
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18362
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 583
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1021
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1542
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 114
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18362
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 583
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1021
Składniki
Owoce oczyścić z szypułek, umyć i odsączyć na sitku. Włożyć do garnka i zalać wodą tak by owoce były zakryte. Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień ognia i gotować około 20 minut. Po tym czasie wyłączyć płomień ognia. Tak przygotowane owoce odłożyć do następnego dnia. Następnego dnia sok przelać przez sito do drugiego garnka, dodać cukier wymieszać i ponownie zagotować. Gorący sok wlać do słoików zakręcić i odwrócić do góry dnem. Smacznego. Rada; Sok można również przygotować w sokowniku.
Sok gotowy do spożycia.