Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok przygotowany z czarnych porzeczek , przepis prosty i łatwy do przygotowania , a soczek pyszny.
garnek, sitko, łyżka, słoiki,
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 32
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1980
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 32
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1980
Składniki
Owoce oczyścić z szypułek, umyć i odsączyć na sitku. Włożyć do garnka i zalać wodą tak by owoce były zakryte. Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień ognia i gotować około 20 minut. Po tym czasie wyłączyć płomień ognia. Tak przygotowane owoce odłożyć do następnego dnia. Następnego dnia sok przelać przez sito do drugiego garnka, dodać cukier wymieszać i ponownie zagotować. Gorący sok wlać do słoików zakręcić i odwrócić do góry dnem. Smacznego. Rada; Sok można również przygotować w sokowniku.
Sok gotowy do spożycia.