Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok przygotowany z czarnych porzeczek , przepis prosty i łatwy do przygotowania , a soczek pyszny.
garnek, sitko, łyżka, słoiki,
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 66
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 62
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 79
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 38
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 66
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 62
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 79
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 38
Składniki
Owoce oczyścić z szypułek, umyć i odsączyć na sitku. Włożyć do garnka i zalać wodą tak by owoce były zakryte. Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień ognia i gotować około 20 minut. Po tym czasie wyłączyć płomień ognia. Tak przygotowane owoce odłożyć do następnego dnia. Następnego dnia sok przelać przez sito do drugiego garnka, dodać cukier wymieszać i ponownie zagotować. Gorący sok wlać do słoików zakręcić i odwrócić do góry dnem. Smacznego. Rada; Sok można również przygotować w sokowniku.
Sok gotowy do spożycia.