Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok przygotowany z czarnych porzeczek , przepis prosty i łatwy do przygotowania , a soczek pyszny.
garnek, sitko, łyżka, słoiki,
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5052
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13602
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5886
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5052
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13602
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5886
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Składniki
Owoce oczyścić z szypułek, umyć i odsączyć na sitku. Włożyć do garnka i zalać wodą tak by owoce były zakryte. Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień ognia i gotować około 20 minut. Po tym czasie wyłączyć płomień ognia. Tak przygotowane owoce odłożyć do następnego dnia. Następnego dnia sok przelać przez sito do drugiego garnka, dodać cukier wymieszać i ponownie zagotować. Gorący sok wlać do słoików zakręcić i odwrócić do góry dnem. Smacznego. Rada; Sok można również przygotować w sokowniku.
Sok gotowy do spożycia.