Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wzmacniający koktajl pomidorowy z tabasco"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 115
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 115
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Zagotuj wodę i zalej nią pomidory. Odczekaj chwilę i po mniej więcej 2 minutach wyciągnij warzywa. Obierz skórkę i wykrój zielone środki. Pokrojone w kostkę pomidory przełóż do blendera.
Wyciśnij czosnek przez praskę. Następnie posiekaj dwa kawałki selera w kostkę i dodaj do pomidorów w blenderze. Dopraw do smaku sokiem z limonki, solą, pieprzem i kilkoma kropelkami tabasco. Miksuj całość tak długo, aż konsystencja stanie się gładka.
Podawaj sok z kawałkami selera naciowego.
Pomidory dzięki solom bromu działają uspokajająco. Koktajl może zmniejszać obrzęki oraz wspomaga odporność.
Czas przygotowania: 15 minut, porcja: 50 kcal, koszt: ok. 1,5 zł. Dla 4 osób.Źródło: Olivia