Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki.Dobre na śniadanko lub kolacje
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10709
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 919
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10709
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 919
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Mąkę (2 łyżki odłożyc do formowania bułek) i proszek do pieczenia przesiać do miski.Posolić, dodac roztarny widelcem ser.
Mąkę (2 łyżki odłożyc do formowania bułek) i proszek do pieczenia przesiać do miski.Posolić, dodac roztarny widelcem ser.
Zieleninę opłukać, osuszyć i drobno pokroić.Dodać razem z sezamem do reszty.Wyrobić gładkie ciasto, stopniowo dodając mleko.
Zieleninę opłukać, osuszyć i drobno pokroić.Dodać razem z sezamem do reszty.Wyrobić gładkie ciasto, stopniowo dodając mleko.
Z ciasta uformować wałek o śr.ok 6 cm.Pokroić na 12 części.Rękami oprószonymi mąką formować okrągłe bułeczki.Każdą na wierzchu naciąć na krzyż.
Z ciasta uformować wałek o śr.ok 6 cm.Pokroić na 12 części.Rękami oprószonymi mąką formować okrągłe bułeczki.Każdą na wierzchu naciąć na krzyż.
Blachę natłuścić, ułożyć bułki, posmarować je mlekiem skondensowanym.
Blachę natłuścić, ułożyć bułki, posmarować je mlekiem skondensowanym.
Piec ok 20 - 25 min. w temp. 200`C.Najlepiej smakuja świeże.