Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutki chlebek, który zrobicie w ekspresowym tempie. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 4 składników: mąki, sody, maślanki i soli. Rewelacyjny w smaku.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sodę, sól i maślankę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i przelewamy do małej blaszki lub keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Chlebek wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni przez około 45 minut (do suchego patyczka). Studzimy na kratce.