Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
puszysty, wilgotny, kusząco bananowy placek :-) podobny do keksa, z tą różnicą, że bananowy
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 11
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 22
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 298
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2517
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 399
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 11
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 22
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 298
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2517
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 399
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać jedno jajko i trochę mąki, utrzeć.Powtórzyć tą czynność z pozostałymi jajkami, mąką, sodą i proszkiem, ucierać aż masa będzie jednolita. Banany ugnieść widelcem (nie blenderem na "papkę", bo wtedy ciasto wyjdzie zbite i zakalcowate) i dodać do ciasta razem z aromatem. Wymieszać. Można dodać bakalie. Ja dodałam orzechy włoskie i migdały. Piec w blaszce keksowej (moja ma ok. 35cm długości) w temp. 180 stopni ok. godziny (do suchego patyczka). Smacznego :-)