Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki cynamonowe"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 990
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 382
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 587
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1098
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 990
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 382
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 587
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1098
Składniki
Masło stop w mleku, ostudź. Drożdże rozetrzyj z cukrem. Dodaj masło z mlekiem, mąkę pszenną i krupczatkę, wsyp cynamon, dokładnie wyrób. Ciasto odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość, ponownie wyrób.
Ciasto podziel na 8–9 części. Z każdej uformuj placuszek. Posmaruj olejem, posyp makiem lub sezamem, zwiń. Natnij boki, zwiń spiralnie wokół własnej osi, końce połącz, tworząc rogalik.
Przykryj ściereczką, odstaw do wyrośnięcia. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie