Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz biały w chlebie"
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 64
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2146
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 398
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 64
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2146
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 398
Składniki
??Boczek pokrojony w kostkę przesmaż na patelni. Lekko przyrumieniony włóż do garn ka razem z białą kiełbasę i zalej wodą. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, pieprz i sól.
??Po około 20 minutach gotowania wyjmij kiełbasę i bo czek, a do wywaru wlej śmie tanę rozrobioną w miseczce z gorącą zupą.
Mąkę rozprowadź z zimną wodą, octem oraz łyżeczką chrzanu (może być świeżo starty). Całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
Przygotuj 6 okrągłych bochenków białego chrupiącego chleba. Z każdego wydrąż miękki środek.
Nałóż do chlebowych miseczek po kawałku kiełbasy, boczek i ugotowane na twardo jajka. Zalej całość barszczem.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 280. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax