Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz biały w chlebie"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 256
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1336
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4190
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1216
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 256
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1336
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4190
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1216
Składniki
??Boczek pokrojony w kostkę przesmaż na patelni. Lekko przyrumieniony włóż do garn ka razem z białą kiełbasę i zalej wodą. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, pieprz i sól.
??Po około 20 minutach gotowania wyjmij kiełbasę i bo czek, a do wywaru wlej śmie tanę rozrobioną w miseczce z gorącą zupą.
Mąkę rozprowadź z zimną wodą, octem oraz łyżeczką chrzanu (może być świeżo starty). Całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
Przygotuj 6 okrągłych bochenków białego chrupiącego chleba. Z każdego wydrąż miękki środek.
Nałóż do chlebowych miseczek po kawałku kiełbasy, boczek i ugotowane na twardo jajka. Zalej całość barszczem.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 280. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax