Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz biały w chlebie"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 342
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4865
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 109
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 144
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 342
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4865
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 109
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 144
Składniki
??Boczek pokrojony w kostkę przesmaż na patelni. Lekko przyrumieniony włóż do garn ka razem z białą kiełbasę i zalej wodą. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, pieprz i sól.
??Po około 20 minutach gotowania wyjmij kiełbasę i bo czek, a do wywaru wlej śmie tanę rozrobioną w miseczce z gorącą zupą.
Mąkę rozprowadź z zimną wodą, octem oraz łyżeczką chrzanu (może być świeżo starty). Całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
Przygotuj 6 okrągłych bochenków białego chrupiącego chleba. Z każdego wydrąż miękki środek.
Nałóż do chlebowych miseczek po kawałku kiełbasy, boczek i ugotowane na twardo jajka. Zalej całość barszczem.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 280. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax