Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam domowej roboty fast foody, postanowiłam sama upiec bułeczki do kebabów. Wyszły bardzo smakowite.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358296
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 194
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358296
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 194
Składniki
Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami, solą i cukrem, mieszamy. wlewamy olej, śmietanę i wodę. Zagniatamy ciasto. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
Blaszkę piekarnikową smarujemy olejem. Ciasto formujemy na płaski, okrągły placek. Przekładamy na blaszkę, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką.
Pieczemy do złotego koloru około 20 minut w 200 stopniach. Upieczony placek kroimy na 4 części i przecinamy w środku. Smacznego ;)