Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam domowej roboty fast foody, postanowiłam sama upiec bułeczki do kebabów. Wyszły bardzo smakowite.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2185
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9766
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3501
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6871
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2185
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9766
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3501
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6871
Składniki
Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami, solą i cukrem, mieszamy. wlewamy olej, śmietanę i wodę. Zagniatamy ciasto. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
Blaszkę piekarnikową smarujemy olejem. Ciasto formujemy na płaski, okrągły placek. Przekładamy na blaszkę, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką.
Pieczemy do złotego koloru około 20 minut w 200 stopniach. Upieczony placek kroimy na 4 części i przecinamy w środku. Smacznego ;)