Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, rozpływające i szybko znikające bułeczki... Fajne śniadanie lub ciepła kolacja
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4314
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26251
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1564
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4314
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26251
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1564
Składniki
Przygotowanie: Mleko podgrzać w kruszyć drożdże, wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do misy miksera dodać pozostałe składniki, wlać wyrośnięte drożdże i zmiksować za pomocą haka na gładkie i elastyczne ciasto lub wyrobić ręcznie. Przykryć ściereczką, odłożyć w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Ciasto przełożyć na podsypany mąką blat, podzielić na 12 części. Z parówek zdjąć osłonki, przekroić na pół i oblepić ciastem dokładnie zlepiając z wszystkich stron. Ułożyć na blasze wyłożonej matą silikonową bądź papierem do pieczenia i ponownie pozostawić do wyrośnięcia. Jajko roztrzepać z wodą i posmarować bułeczki i posypać ziarnami przed pieczeniem. Piec około 20 minut w 180 stopniach na lekko złoty kolor. SMACZNEGO!!!