Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, rozpływające i szybko znikające bułeczki... Fajne śniadanie lub ciepła kolacja
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 444
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 171
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 444
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 171
Składniki
Przygotowanie: Mleko podgrzać w kruszyć drożdże, wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do misy miksera dodać pozostałe składniki, wlać wyrośnięte drożdże i zmiksować za pomocą haka na gładkie i elastyczne ciasto lub wyrobić ręcznie. Przykryć ściereczką, odłożyć w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Ciasto przełożyć na podsypany mąką blat, podzielić na 12 części. Z parówek zdjąć osłonki, przekroić na pół i oblepić ciastem dokładnie zlepiając z wszystkich stron. Ułożyć na blasze wyłożonej matą silikonową bądź papierem do pieczenia i ponownie pozostawić do wyrośnięcia. Jajko roztrzepać z wodą i posmarować bułeczki i posypać ziarnami przed pieczeniem. Piec około 20 minut w 180 stopniach na lekko złoty kolor. SMACZNEGO!!!