Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paróweczki otulone pysznym ciastem idealnie nadają się na smaczne śniadanie lub kolację. Polecam.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10944
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4870
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 998
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9416
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10944
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4870
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 998
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9416
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1401
Składniki
Masło roztopić, lekko przestudzić, dodać do niego ciepłe mleko z wodą i jajko. Wszystko dokładnie rozmieszać.
W misce wymieszać mąkę, cukier, sól i drożdże Wlać zmieszane masło i wszystko miksować ok. 7 minut. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto będzie dość lepkie.
Po wyrośnięciu ciasta mąką i podzielić je na 8 kawałków na stolnicy podsypanej mąką. Każdy kawałek rozciągnąć tak, aby zmieściła się na nim parówka.
Parówki dokładnie zawinąć w ciasto i pokroić każdą na 8 kawałków, ale nie do końca, tzn spód ciasta ma być cały.Każdy kawałek ciasta z parówką delikatnie powysuwać na zewnątrz, każdy w w przeciwną stronę.Ostrożnie przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem i posmarować bułeczki roztrzepanym jajkiem.
W tym czasie kiedy bułeczki jeszcze "rosną" należy posiekać cebulę i paprykę, doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać z majonezem, musztardą i ketchupem.
Gotowe warzywa nałożyć na bułeczki i pokropić jeszcze ketchupem.
Piekarnik nagrzać do 200st.C wstawić bułeczki i piec ok.15-20 minut. Gotowe, rumiane i pachnące wyjąć z piekarnika i smacznie zajadać póki gorące. SMACZNEGO!