Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki drożdżowe ze śliwkami"
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 577
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5395
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 577
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5395
Składniki
<strong>Przepis przysłała Anna Kaczmarska z Łodzi</strong>
Drożdże utrzyj z łyżeczką mąki, cukru i połową ciepłego mleka. Odstaw do wyrośnięcia. Jajka zmiksuj z pół szklanki cukru. Mar garynę stop, przestudź. Gdy roz czyn podwoi objętość, dodaj mąkę i jajka, wlej resztę mleka i margary nę, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Śliwki wypestkuj, pokrój na ćwiartki. Ciasto rozwałkuj, wykrój krążki. Na połowie ułóż śliwki, posyp resztą cukru. Przykryj pozostałymi krążkami, zlep.
Bułeczki odstaw do wyrośnięcia. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżeczką wody. Piecz 20-25 min w temp. 190°C.Źródło: Chwila dla Ciebie