Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki drożdżowe ze śliwkami"
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 248
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 774
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1102
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 216
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 248
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 774
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1102
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 216
Składniki
<strong>Przepis przysłała Anna Kaczmarska z Łodzi</strong>
Drożdże utrzyj z łyżeczką mąki, cukru i połową ciepłego mleka. Odstaw do wyrośnięcia. Jajka zmiksuj z pół szklanki cukru. Mar garynę stop, przestudź. Gdy roz czyn podwoi objętość, dodaj mąkę i jajka, wlej resztę mleka i margary nę, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Śliwki wypestkuj, pokrój na ćwiartki. Ciasto rozwałkuj, wykrój krążki. Na połowie ułóż śliwki, posyp resztą cukru. Przykryj pozostałymi krążkami, zlep.
Bułeczki odstaw do wyrośnięcia. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżeczką wody. Piecz 20-25 min w temp. 190°C.Źródło: Chwila dla Ciebie