Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki bardzo łatwe w przygotowaniu. Pyszne, chrupiące.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2234
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 107
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 695
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2234
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 107
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 695
Składniki
Drożdże zmieszać z miodem i kilkoma łyżkami ciepłej wody. Odstawić na 15 minut. W tym czasie przesiać mąki ze solą . Dodać wyrośnięte drożdże , ciepła wodę i oliwę. Wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Do wyrośnięcia.
Po tym czasie odparować i podzielić na porcje. Formować bułeczki. Mnie wyszło ponad 20 sztuk. Bułeczki przykryć ściereczką na 15 minut. Piec około 30 min. w 180*