Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki bardzo łatwe w przygotowaniu. Pyszne, chrupiące.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 188
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 188
Składniki
Drożdże zmieszać z miodem i kilkoma łyżkami ciepłej wody. Odstawić na 15 minut. W tym czasie przesiać mąki ze solą . Dodać wyrośnięte drożdże , ciepła wodę i oliwę. Wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Do wyrośnięcia.
Po tym czasie odparować i podzielić na porcje. Formować bułeczki. Mnie wyszło ponad 20 sztuk. Bułeczki przykryć ściereczką na 15 minut. Piec około 30 min. w 180*