Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki bardzo łatwe w przygotowaniu. Pyszne, chrupiące.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9589
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1102
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 209
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20890
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9589
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1102
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 209
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20890
Składniki
Drożdże zmieszać z miodem i kilkoma łyżkami ciepłej wody. Odstawić na 15 minut. W tym czasie przesiać mąki ze solą . Dodać wyrośnięte drożdże , ciepła wodę i oliwę. Wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Do wyrośnięcia.
Po tym czasie odparować i podzielić na porcje. Formować bułeczki. Mnie wyszło ponad 20 sztuk. Bułeczki przykryć ściereczką na 15 minut. Piec około 30 min. w 180*