Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne śniadanie na weekend kiedy jest więcej czasu na nieśpieszne śniadani? Tylko ułeczka z czekoladą+kubek gorącego kakao lub mleka, jak kto woli. Jedno jest pewne, te bułeczki są niesamowicie puszyste, maślane a dodatek czekolady w środku to totalna rokosz dla podniebienia!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Wszystkie suche składniki umieść misie robota i dobrze wymieszaj łyżką. Następnie dodaj roztopione i ostudzone masło, żółtko oraz ciepłe, ale nie gorące mleko. Zagniataj za pomocą haka na najniższych obrotach do połączenia składników. Przykryj ciasto lnianą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę, aż podwoi swoją objętość.
Wyłóż ciasto na blat chwilę zagniataj, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Podziel ciasto na 6 równych części (każda powinna ważyć ok 85-87g). Następnie każdą zagnieć w kulkę. Rozwałkuj na mały placek. Na brzegu ciasta połóż czekoladę, przykryj kawałkiem ciasta i sklej boki (patrz filmik). Na drugim końcu ponacinaj ciasto w paski i zawiń całość w rulon. Uformuj bułeczkę. Ułóż w foremce wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj żółtkiem z mlekiem. Przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180°C ok. 20 minut (do zrumienienia). Smacznego ! Ps. Sposób ułożenia bułeczek przeze mnie w foremce jest zły. Trzeba ułożyć bułeczki obok siebie w małych odstępach i jedna pod drugą!