Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 324
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 343
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 403
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16494
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 115
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 324
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 343
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 403
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16494
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 115
Składniki
Przesiać mąkę do miski,zrobić w niej zagłębienie i wlać do niego drożdże rozpuszczone w małej ilości ciepłego mleka.Odstawić w ciepłe miejsce na kilkanaście minut by drożdże zaczęły "pracować". Następnie dodać pozostałe mleko,miód,sól i wyrobić gładkie ciasto.Wyrabiać je dość silnie póki ciasto nie będzie się kleić do rąk. Wyrobione ciasto odstawić na ok 15-20 min w ciepłe miejsce a po tym czasie kształtować bułeczki.Ilość zależy jak duże bułeczki chcemy zrobić,u mnie wyszło 7 średnich. Bułeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Roztrzepać jajko z łyżką mleka i posmarować bułki. Piec w temp 220 st ok 20-30 min do złotobrązowego zabarwienia skórki,smacznego:)