Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Przesiać mąkę do miski,zrobić w niej zagłębienie i wlać do niego drożdże rozpuszczone w małej ilości ciepłego mleka.Odstawić w ciepłe miejsce na kilkanaście minut by drożdże zaczęły "pracować". Następnie dodać pozostałe mleko,miód,sól i wyrobić gładkie ciasto.Wyrabiać je dość silnie póki ciasto nie będzie się kleić do rąk. Wyrobione ciasto odstawić na ok 15-20 min w ciepłe miejsce a po tym czasie kształtować bułeczki.Ilość zależy jak duże bułeczki chcemy zrobić,u mnie wyszło 7 średnich. Bułeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Roztrzepać jajko z łyżką mleka i posmarować bułki. Piec w temp 220 st ok 20-30 min do złotobrązowego zabarwienia skórki,smacznego:)