Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1816
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101727
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6169
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1816
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101727
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6169
Składniki
Przesiać mąkę do miski,zrobić w niej zagłębienie i wlać do niego drożdże rozpuszczone w małej ilości ciepłego mleka.Odstawić w ciepłe miejsce na kilkanaście minut by drożdże zaczęły "pracować". Następnie dodać pozostałe mleko,miód,sól i wyrobić gładkie ciasto.Wyrabiać je dość silnie póki ciasto nie będzie się kleić do rąk. Wyrobione ciasto odstawić na ok 15-20 min w ciepłe miejsce a po tym czasie kształtować bułeczki.Ilość zależy jak duże bułeczki chcemy zrobić,u mnie wyszło 7 średnich. Bułeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Roztrzepać jajko z łyżką mleka i posmarować bułki. Piec w temp 220 st ok 20-30 min do złotobrązowego zabarwienia skórki,smacznego:)