Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113236
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 642
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1128
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 734
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113236
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 642
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1128
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 734
Składniki
-Do miski wsypujemy mąkę, drożdże, sól, cukier oraz proszek do pieczenia. -W osobnej miseczce łączę wodę z olejem i maślanka. - mokrymi składnikami zalewam suche składniki i wyrabiam ciasto. - Ciasto przykrywam i odstawiam na pół godziny. - Blaszkę z piekarnika wykładam papierem do pieczenia a na nim z przygotowanego ciasta formuje bułeczek - Następnie zostawiam surowe bułeczki na kolejne pół godziny na blaszce do wyrośnięcia. -Po tym czasie smarujemy każdą bułkę rozmąconym jajkiem i posypujemy makiem, słonecznikiem i siemieniem lnianym lub tym co mamy :) - Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 15 minut z termoobiegiem.