Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 334
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 107
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 334
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 107
Składniki
-Do miski wsypujemy mąkę, drożdże, sól, cukier oraz proszek do pieczenia. -W osobnej miseczce łączę wodę z olejem i maślanka. - mokrymi składnikami zalewam suche składniki i wyrabiam ciasto. - Ciasto przykrywam i odstawiam na pół godziny. - Blaszkę z piekarnika wykładam papierem do pieczenia a na nim z przygotowanego ciasta formuje bułeczek - Następnie zostawiam surowe bułeczki na kolejne pół godziny na blaszce do wyrośnięcia. -Po tym czasie smarujemy każdą bułkę rozmąconym jajkiem i posypujemy makiem, słonecznikiem i siemieniem lnianym lub tym co mamy :) - Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 15 minut z termoobiegiem.