Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki (własnej roboty)nadziewane farszem z opieniek lub innych grzybków.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 119
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 258
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 119
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 258
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Składniki
CIASTO: Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać 3 łyżki mąki, cukier, sól. Zostawić rozczyn na około 15 minut. Następnie dodać mąkę, jajko, olej i ewentualnie łyżkę mielonego kminku. Pozostawić do wyrośnięcia.
FARSZ: Opieńki pokroić podpiec na maśle. Tak samo zrobić z boczkiem, papryką i cebulą, Wymieszać i przyprawić (zioła prowansalskie, czosnek). Ewentualnie podpiec razem.
Odrywać ciasto i robić krążki. Kłaść na nie farsz i formować w kuleczki. Piec około 20 minut w piekarniku (180 stopni). Sprawdzić wykałaczką. PYCHA !. Polecam z sosem czosnkowym lub tzatziki.