Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki szybko się robi i są apetyczne
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Drożdże, mleko cukier , 1 łyżkę mąki pszennej włożyć do miseczki wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie do misy robotę wsypać resztę mąki , wodę ciepłą, jajko, masło miękkie, i rozczyn zakłady jak i wyrabiamy gładkie ciasto to rwa z 8 minut . potem nakrywamy ściereczką i odstawić do wyrośnięcia ok 1 godziny. Gdy już urośnie wyjmujemy ciasto na podsypaną mąka stolnicę jeszcze chwilę wyrabiamy formujemy wałeczek. Dzielimy na 10 porcji i gotujemy bułeczki . Zostawiamy do wyrośnięcia na 15 minut. Gdy urosną ostrym nożem po środku nacinamy . Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 stopni Celsjusza przez 15 minut, potem czasie zmniejszamy temperaturę na 180 stopni Celsjusza i pieczemy jeszcze 15 minut. Bułeczki po wystudzeniu są przepyszne. polecam Smacznego.