Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki szybko się robi i są apetyczne
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 50
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1003
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 50
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1003
Składniki
Drożdże, mleko cukier , 1 łyżkę mąki pszennej włożyć do miseczki wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie do misy robotę wsypać resztę mąki , wodę ciepłą, jajko, masło miękkie, i rozczyn zakłady jak i wyrabiamy gładkie ciasto to rwa z 8 minut . potem nakrywamy ściereczką i odstawić do wyrośnięcia ok 1 godziny. Gdy już urośnie wyjmujemy ciasto na podsypaną mąka stolnicę jeszcze chwilę wyrabiamy formujemy wałeczek. Dzielimy na 10 porcji i gotujemy bułeczki . Zostawiamy do wyrośnięcia na 15 minut. Gdy urosną ostrym nożem po środku nacinamy . Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 stopni Celsjusza przez 15 minut, potem czasie zmniejszamy temperaturę na 180 stopni Celsjusza i pieczemy jeszcze 15 minut. Bułeczki po wystudzeniu są przepyszne. polecam Smacznego.