Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki szybko się robi i są apetyczne
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8206
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4559
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 600
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8206
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4559
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 600
Składniki
Drożdże, mleko cukier , 1 łyżkę mąki pszennej włożyć do miseczki wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie do misy robotę wsypać resztę mąki , wodę ciepłą, jajko, masło miękkie, i rozczyn zakłady jak i wyrabiamy gładkie ciasto to rwa z 8 minut . potem nakrywamy ściereczką i odstawić do wyrośnięcia ok 1 godziny. Gdy już urośnie wyjmujemy ciasto na podsypaną mąka stolnicę jeszcze chwilę wyrabiamy formujemy wałeczek. Dzielimy na 10 porcji i gotujemy bułeczki . Zostawiamy do wyrośnięcia na 15 minut. Gdy urosną ostrym nożem po środku nacinamy . Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 stopni Celsjusza przez 15 minut, potem czasie zmniejszamy temperaturę na 180 stopni Celsjusza i pieczemy jeszcze 15 minut. Bułeczki po wystudzeniu są przepyszne. polecam Smacznego.