Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste bułeczki pszenne. Miękkie i lekko chrupiące.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 19715
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9529
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2089
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4093
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 705
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 359
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 19715
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9529
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2089
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4093
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 705
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 359
Składniki
Drożdze mieszam z cukrem , wodą i 2 łyżkami mąki. Odstawiam na 10 minut.
Dodaję sól, resztę mąki i wyrabiamciasto . Powinno być gęste. W razie potrzeby dosypuję trochę mąki. Zostawiam w misce do wyrośnięcia z wierzchu smarując olejem. Odstawiam na 40 minut.
Wyjmuję ciasto z miski ,wyrabiam kuleczki na bułki. Układam na blachę do pieczenia. Odstawiam na 20 minut. Smaruję jajkiem i posypuję siemieniem.
Piekę 30 minut w tem. 170 stopni.