Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste bułeczki pszenne. Miękkie i lekko chrupiące.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1492
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8267
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 196
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4290
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1492
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8267
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 196
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4290
Składniki
Drożdze mieszam z cukrem , wodą i 2 łyżkami mąki. Odstawiam na 10 minut.
Dodaję sól, resztę mąki i wyrabiamciasto . Powinno być gęste. W razie potrzeby dosypuję trochę mąki. Zostawiam w misce do wyrośnięcia z wierzchu smarując olejem. Odstawiam na 40 minut.
Wyjmuję ciasto z miski ,wyrabiam kuleczki na bułki. Układam na blachę do pieczenia. Odstawiam na 20 minut. Smaruję jajkiem i posypuję siemieniem.
Piekę 30 minut w tem. 170 stopni.