Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste bułeczki pszenne. Miękkie i lekko chrupiące.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Składniki
Drożdze mieszam z cukrem , wodą i 2 łyżkami mąki. Odstawiam na 10 minut.
Dodaję sól, resztę mąki i wyrabiamciasto . Powinno być gęste. W razie potrzeby dosypuję trochę mąki. Zostawiam w misce do wyrośnięcia z wierzchu smarując olejem. Odstawiam na 40 minut.
Wyjmuję ciasto z miski ,wyrabiam kuleczki na bułki. Układam na blachę do pieczenia. Odstawiam na 20 minut. Smaruję jajkiem i posypuję siemieniem.
Piekę 30 minut w tem. 170 stopni.