Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste bułeczki pszenne. Miękkie i lekko chrupiące.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 130
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 509
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 224
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 130
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 509
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 224
Składniki
Drożdze mieszam z cukrem , wodą i 2 łyżkami mąki. Odstawiam na 10 minut.
Dodaję sól, resztę mąki i wyrabiamciasto . Powinno być gęste. W razie potrzeby dosypuję trochę mąki. Zostawiam w misce do wyrośnięcia z wierzchu smarując olejem. Odstawiam na 40 minut.
Wyjmuję ciasto z miski ,wyrabiam kuleczki na bułki. Układam na blachę do pieczenia. Odstawiam na 20 minut. Smaruję jajkiem i posypuję siemieniem.
Piekę 30 minut w tem. 170 stopni.