Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szkockie bułeczki z przepisu Ewy Wachowicz to świetna propozycja na podwieczorek. Przepis pochodzi z 406. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4507
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12209
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6926
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5654
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4507
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12209
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6926
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5654
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać proszek do pieczenia, sól i ksylitol. Posiekać z zimnym masłem. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wlać mleko z jajkami, zostawiając trochę płynu do posmarowania wierzchu. Dodać rodzynki, wymieszać i wyrobić ciasto.
Rozwałkować na grubość około 1 ½ - 2 cm. Szklanką lub pierścieniem wyciąć krążki. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem i posmarować pozostałym mlekiem.
Piec przez 15-20 minut w temp. 200 st. C. Podawać na ciepło lub na zimno – z masłem i konfiturą.