Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szkockie bułeczki z przepisu Ewy Wachowicz to świetna propozycja na podwieczorek. Przepis pochodzi z 406. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10903
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4860
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 986
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9367
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1390
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10903
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4860
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 986
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9367
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1390
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać proszek do pieczenia, sól i ksylitol. Posiekać z zimnym masłem. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wlać mleko z jajkami, zostawiając trochę płynu do posmarowania wierzchu. Dodać rodzynki, wymieszać i wyrobić ciasto.
Rozwałkować na grubość około 1 ½ - 2 cm. Szklanką lub pierścieniem wyciąć krążki. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem i posmarować pozostałym mlekiem.
Piec przez 15-20 minut w temp. 200 st. C. Podawać na ciepło lub na zimno – z masłem i konfiturą.