Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki doskonałe na śniadanie. Rozpływają się w ustach, są leciutkie i delikatne.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 206
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 297
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 206
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 297
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Składniki
Z drożdży przygotować rozczyn ( 1/4 szklanki mleka, łyżeczka mąki odrobinę cukru i soli -wymieszać. Czekać aż urośnie. Wszystkie pozostałe składniki połączyć, dodać rozczyn. odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok 1 godz. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat podzielić na 8 części. Uformować bułki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.
Odstawić do wyrośnięcia na ok. 10 min. Posmarować olejem . Można posypać ziarnem. Piec w temperaturze 200 stopni przez 5 min i 180 przez 20 min.