Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te miękkie bułeczki, świeżo upieczone i gorące, posmarowane masłem oraz polane miodem są nie do odparcia. Proste i bardzo szybkie.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8515
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2988
Polecam.
Odsłon: 1759
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8515
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2988
Polecam.
Odsłon: 1759
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Następnie dodajemy jajka, sok z cytryny i mleko. Dokładnie miksujemy.
Patelnie rozgrzewamy na wolnym ogniu smarując ją olejem przy użyciu ręcznika papierowego. Na tak przygotowaną patelnię nakładamy porcjami ciasto formując placki.
Placki smażymy z każdej strony na ładny, złoty kolor.
Usmażone podajemy na gorąco z masłem i miodem. Smacznego !!!
;-)))
;-D