Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te miękkie bułeczki, świeżo upieczone i gorące, posmarowane masłem oraz polane miodem są nie do odparcia. Proste i bardzo szybkie.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13298
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 516
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9892
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13298
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 516
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9892
Składniki
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Następnie dodajemy jajka, sok z cytryny i mleko. Dokładnie miksujemy.
Patelnie rozgrzewamy na wolnym ogniu smarując ją olejem przy użyciu ręcznika papierowego. Na tak przygotowaną patelnię nakładamy porcjami ciasto formując placki.
Placki smażymy z każdej strony na ładny, złoty kolor.
Usmażone podajemy na gorąco z masłem i miodem. Smacznego !!!
;-)))
;-D