Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ich przygotowanie zajmuje troche czasu, ale blyskawicznie znikaja z talerza:)
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 221
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8017
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 668
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 62
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 107
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 221
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8017
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 668
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 62
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 107
Składniki
Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim maslo. Do miski wsypujemy make, drozdze i cukier. Wlewamy rozpuszczone w mleku maslo, mieszamy. Dodajemy jajka i wyrabiamy ciasto, odstawiamy na ok godzine w cieple miejsce.
Zmielony ser mieszamy z jajkami i cukrem. Brzoskwinie kroimy w plasterki.
Stolnice podsypujemy maka, rozwalkowujemy ciasto, kroimy na kwadraty, ukladamy na nich po lyzce sera i po 2 plasterki brzoskwoni. Bruegi kwadratu zlepiamy ze soba. Buleczki ukladamy na blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem i zostawiamy na 15-30min az delikatnie podrosna. Nozem robimy 2 malutkie otworki, mozemy na wierzchu ulozyc po kawalku brzoskwini. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piecu przez ok 25min.
Do cukru pudru wciskamy odrobine soku z cytryny i mieszamy. Lukier musi miec ciagnaca sie konsystencje. Smarujemy nim jeszcze cieple buleczki. Zycze smacznego:) Przepraszam za brak polskich znakow.