Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ich przygotowanie zajmuje troche czasu, ale blyskawicznie znikaja z talerza:)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22336
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13777
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4320
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43278
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 531
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 454
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22336
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13777
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4320
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43278
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 531
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 454
Składniki
Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim maslo. Do miski wsypujemy make, drozdze i cukier. Wlewamy rozpuszczone w mleku maslo, mieszamy. Dodajemy jajka i wyrabiamy ciasto, odstawiamy na ok godzine w cieple miejsce.
Zmielony ser mieszamy z jajkami i cukrem. Brzoskwinie kroimy w plasterki.
Stolnice podsypujemy maka, rozwalkowujemy ciasto, kroimy na kwadraty, ukladamy na nich po lyzce sera i po 2 plasterki brzoskwoni. Bruegi kwadratu zlepiamy ze soba. Buleczki ukladamy na blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem i zostawiamy na 15-30min az delikatnie podrosna. Nozem robimy 2 malutkie otworki, mozemy na wierzchu ulozyc po kawalku brzoskwini. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piecu przez ok 25min.
Do cukru pudru wciskamy odrobine soku z cytryny i mieszamy. Lukier musi miec ciagnaca sie konsystencje. Smarujemy nim jeszcze cieple buleczki. Zycze smacznego:) Przepraszam za brak polskich znakow.