Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bułeczki z dynią"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 361
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 361
Składniki
Drożdże wymieszaj z odrobiną cukru, mąki i ciepłego mleka. Odstaw. Jajka ubij z cukrem, dodaj drożdże, letnie mleko, sól, mąkę. Wyrabiaj ręką 20 minut. Dodaj ciepłą margarynę.
Dynię i jabłka pokrój, dodaj cukry, a pod koniec duszenia galaretkę. Pozostaw do ostygnięcia.
Gdy ciasto podwoi objętość, rozwałkuj je, wycinaj koła, kładź nadzienie. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Pani Jadwiga Kwiek mieszka w Faściszowej</strong>Źródło: Dobry Tydzień