Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na wykonanie takich bułeczek
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 207
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 86
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 207
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 86
Składniki
Najpierw podgrzać mleko i dodać drożdże i cukier. Do miski wsypać mąkę jajko i masło. Następnie dodać mleko z drożdżami wszystko wyrobić i odstawić na 1h do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto przełożyć na stolnicę i wykroić równe 12 części z ciasta. Każdy kawałek ciasta rozwałkować i nałożyć marmoladę, zawijać tak jak krokiety. Tak zrobić z pozostałą ilością ciasta. Ułożyć na papierze do pieczenia, odłożyć do wyrośnięcia, można włączyć piekarnik na 50 stopni C i w taki sposób przyspieszyć proces wyrastania po tym czasie posmarować żółtkiem bułeczki i wstawić do piekarnika 170stopni C./ 25 minut. po upieczeniu wyjąć i wystudzić posypać cukrem pudrem.Smacznego