Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste bułeczki pieczone.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1367
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1367
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
1. Drożdże przekładamy do miski.
2. Dodajemy mąkę oraz cukier.
3. Wlewamy mleko i mieszamy.
4. Odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia.
5. Do większej miski wsypujemy mąkę.
6. Wbijamy 2 jajka.
7. Masło rozpuszczamy, następnie studzimy i dodajemy do mąki.
8. Wlewamy rozczyn i wyrabiamy ciasto jak jest za rzadkie dodajemy mąkę.
9. Robimy kuleczki.
10. Rozpłaszczamy.
11. Nakładamy powidła i zawijamy.
12. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
13. Każdą kuleczkę smarujemy białkiem.
14. Pieczemy 30 minut w 180˚C. 15. Gdy przestygną posypujemy cukrem pudrem.
16.Bułeczki gotowe. 17. Smacznego.