Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste bułeczki pieczone.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 690
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 408
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13308
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 535
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 690
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 408
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13308
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 535
Składniki
1. Drożdże przekładamy do miski.
2. Dodajemy mąkę oraz cukier.
3. Wlewamy mleko i mieszamy.
4. Odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia.
5. Do większej miski wsypujemy mąkę.
6. Wbijamy 2 jajka.
7. Masło rozpuszczamy, następnie studzimy i dodajemy do mąki.
8. Wlewamy rozczyn i wyrabiamy ciasto jak jest za rzadkie dodajemy mąkę.
9. Robimy kuleczki.
10. Rozpłaszczamy.
11. Nakładamy powidła i zawijamy.
12. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
13. Każdą kuleczkę smarujemy białkiem.
14. Pieczemy 30 minut w 180˚C. 15. Gdy przestygną posypujemy cukrem pudrem.
16.Bułeczki gotowe. 17. Smacznego.