Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 261
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4972
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4844
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 523
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 261
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4972
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4844
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 523
Składniki
Zrobić zaczyn: Do naczynia wlać letnie mleko,dodać sześć łyżek mąki,rozkruszone drożdże i cukier.Wszystko wymieszać i odstawić pod przykryciem na 15 minut.
Do wyrośniętego zaczynu dodać resztę składników oprócz zieleniny i wyrabiać ciasto ok 10 minut a następnie dodać zieleninę i znów wyrabiać ok 5 minut tak by zielenina rozprowadziła się równomiernie po cieście. Wyrobione ciasto włożyć do naczynia,przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok godzinę. Wyrośnięte ciasto wyłożyć i jeszcze raz chwilkę zagnieść a następnie podzielić na ok 8 części. Z każdej części uformować bułeczki (dość płaskie) i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Odstawić znów na godzinę do wyrośnięcia a następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do temp.180 st i piec ok 25-30 min.Smacznego:)