Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4090
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11201
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6439
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5445
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13435
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4090
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11201
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6439
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5445
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13435
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5202
Składniki
Zrobić zaczyn: Do naczynia wlać letnie mleko,dodać sześć łyżek mąki,rozkruszone drożdże i cukier.Wszystko wymieszać i odstawić pod przykryciem na 15 minut.
Do wyrośniętego zaczynu dodać resztę składników oprócz zieleniny i wyrabiać ciasto ok 10 minut a następnie dodać zieleninę i znów wyrabiać ok 5 minut tak by zielenina rozprowadziła się równomiernie po cieście. Wyrobione ciasto włożyć do naczynia,przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok godzinę. Wyrośnięte ciasto wyłożyć i jeszcze raz chwilkę zagnieść a następnie podzielić na ok 8 części. Z każdej części uformować bułeczki (dość płaskie) i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Odstawić znów na godzinę do wyrośnięcia a następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do temp.180 st i piec ok 25-30 min.Smacznego:)