Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne,pyszne bułeczki:)
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 693
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13310
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 539
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 693
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13310
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 539
Składniki
Przygotować zaczyn na bułeczki : Do naczynia pokruszyć drożdże,dodać cukier i 2 łyżki mąki pszennej a następnie wlać 100 ml wody i dokładnie wymieszać.Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok 15 min. Mąkę pszenną,kukurydzianą,sól,rozgniecione ziemniaki,masło,olej i reszt ę wody wymieszać w misce dodając wyrośnięty zaczyn.Wyrabiać ciasto ok 10 min a następnie przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto podzielić na ok 8 części i uformować bułeczki (kształt wg uznania) Bułeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na ok 45 min. Wyrośnięte bułeczki posmarować rozbełtanym jajkiem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok 20-25 min.Smacznego:)