Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe pieczywo na śniadanie.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1100
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2205
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4243
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1100
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2205
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4243
Składniki
Wykonanie: W ciepłym mleku rozetrzeć drożdże z 2/3 szklanki mąki i 2 łyżkami cukru. Wymieszać, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W misce wymieszać resztę składników, połączyć z rozczynem, wlać stopione masło, wbić jajka i dokładnie zagnieść. Ponownie odłożyć do podrośnięcia, następnie przełożyć do blachy posmarowanej tłuszczem i posypać sezamem. Ponownie odłożyć na chwilę w ciepłe miejsce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni im piec przez 35 minut.