Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W związku z tym, że piekę bułki i chleby czasami zostają się piętki lub resztki, które wysychają i twardnieją. Zostawiam je wtedy do przerobienia na bułkę tartą.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1339
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12196
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1339
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12196
Składniki
1. Pozostałe kromki, piętki, bułki i.t.p. kroję w kostkę lub prostokąty o szerokości ok. 1cm (tak by łatwo zmieściły się w maszynce do mielenia mięsa). 2. Zostawiam w jakimś koszyku do wyschnięcia. Jak uzbieram pełen koszyk przekładam je do torebki papierowej i chowam w suchym ciepłym miejscu. 3. Do robienia bułki tartej najczęściej przystępuję gdy uzbierają mi się 2-3 torebki.
4. Do maszynki do mielenia mięsa zakładam sitko o średnich oczkach (4,5mm). Wrzucam uschnięte kawałki chlebów i bułek pojedynczo. Trzeba wykazać się cierpliwością i wrzucać pojedynczo żeby maszynka się nie zablokowała lub nie spaliła. 5. Najczęściej bułkę tartą robię do torebek papierowych podebranych z marketu („piekarni”) i w nich przechowuję. Na bieżące potrzeby przesypuję do pojemnika.