Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i bardzo smaczne bułeczki. Idealne na siadanie. Podmłodę robimy na kilkanaście godzin przed zrobieniem bulek, najlepiej zostawić ja w lodowce na noc. W ten sposób przygotowany zaczyn gwarantuje lekkość i puszystość naszego wypieku.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21617
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21617
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Składniki
Do zimnego mleka wkruszamy drożdże i mieszamy. Wsypujemy mąkę i mieszamy. Miskę przykrywamy i wstawiamy na 8-10 godz.do lodówki. Najlepiej na noc.
Podmłoda ,jogurt mają mieć temp. pokojową -z godzinkę wcześniej trzeba podmłòd wyciągnąć z lodówki. Masło podgrzać z miodem. Do mąki dodajemy roztopione masło z miodem, sól ,jogurt i podmłodę. Zagnieść ciasto i odstawić na 1.5 godz.do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto lekko zagnieść.
Dzielimy na 10 porcji ,z każdej formujemy bułkę ,układamy na blaszce wyłożonej papierem, każdą lekko spłaszczamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na pół godziny. Smarujemy jajkiem lub białkiem i pieczemy 15 min. temp.190 -200 stopni. Smacznego!