Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i bardzo smaczne bułeczki. Idealne na siadanie. Podmłodę robimy na kilkanaście godzin przed zrobieniem bulek, najlepiej zostawić ja w lodowce na noc. W ten sposób przygotowany zaczyn gwarantuje lekkość i puszystość naszego wypieku.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 135
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 29
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 362
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2201
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 135
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 29
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 362
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2201
Składniki
Do zimnego mleka wkruszamy drożdże i mieszamy. Wsypujemy mąkę i mieszamy. Miskę przykrywamy i wstawiamy na 8-10 godz.do lodówki. Najlepiej na noc.
Podmłoda ,jogurt mają mieć temp. pokojową -z godzinkę wcześniej trzeba podmłòd wyciągnąć z lodówki. Masło podgrzać z miodem. Do mąki dodajemy roztopione masło z miodem, sól ,jogurt i podmłodę. Zagnieść ciasto i odstawić na 1.5 godz.do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto lekko zagnieść.
Dzielimy na 10 porcji ,z każdej formujemy bułkę ,układamy na blaszce wyłożonej papierem, każdą lekko spłaszczamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na pół godziny. Smarujemy jajkiem lub białkiem i pieczemy 15 min. temp.190 -200 stopni. Smacznego!