Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i bardzo smaczne bułeczki. Idealne na siadanie. Podmłodę robimy na kilkanaście godzin przed zrobieniem bulek, najlepiej zostawić ja w lodowce na noc. W ten sposób przygotowany zaczyn gwarantuje lekkość i puszystość naszego wypieku.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5262
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19175
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 910
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5262
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19175
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 910
Składniki
Do zimnego mleka wkruszamy drożdże i mieszamy. Wsypujemy mąkę i mieszamy. Miskę przykrywamy i wstawiamy na 8-10 godz.do lodówki. Najlepiej na noc.
Podmłoda ,jogurt mają mieć temp. pokojową -z godzinkę wcześniej trzeba podmłòd wyciągnąć z lodówki. Masło podgrzać z miodem. Do mąki dodajemy roztopione masło z miodem, sól ,jogurt i podmłodę. Zagnieść ciasto i odstawić na 1.5 godz.do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto lekko zagnieść.
Dzielimy na 10 porcji ,z każdej formujemy bułkę ,układamy na blaszce wyłożonej papierem, każdą lekko spłaszczamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na pół godziny. Smarujemy jajkiem lub białkiem i pieczemy 15 min. temp.190 -200 stopni. Smacznego!