Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i bardzo smaczne bułeczki. Idealne na siadanie. Podmłodę robimy na kilkanaście godzin przed zrobieniem bulek, najlepiej zostawić ja w lodowce na noc. W ten sposób przygotowany zaczyn gwarantuje lekkość i puszystość naszego wypieku.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85276
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2572
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10010
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4052
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7136
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85276
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2572
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10010
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4052
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7136
Składniki
Do zimnego mleka wkruszamy drożdże i mieszamy. Wsypujemy mąkę i mieszamy. Miskę przykrywamy i wstawiamy na 8-10 godz.do lodówki. Najlepiej na noc.
Podmłoda ,jogurt mają mieć temp. pokojową -z godzinkę wcześniej trzeba podmłòd wyciągnąć z lodówki. Masło podgrzać z miodem. Do mąki dodajemy roztopione masło z miodem, sól ,jogurt i podmłodę. Zagnieść ciasto i odstawić na 1.5 godz.do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto lekko zagnieść.
Dzielimy na 10 porcji ,z każdej formujemy bułkę ,układamy na blaszce wyłożonej papierem, każdą lekko spłaszczamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na pół godziny. Smarujemy jajkiem lub białkiem i pieczemy 15 min. temp.190 -200 stopni. Smacznego!