Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię jak w domu pachnie świeżym pieczywem. Chyba każdy lubi ten zapach :) Dlatego zostawiam Wam przepis na pyszne, mięciutkie, pszenne bułeczki. Proste i szybkie w wykonaniu. Skusicie się? Są miękkie również na drugi dzień.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 274
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104571
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9082
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 274
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104571
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9082
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać cukier.Zostawić na ok 15 min aż drożdże zaczną pracować. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, zaczyn drożdżowy, wodę i na koniec olej.Wyrobić gładkie ciasto. Ja zrobiłam to robotem. Wyrobione ciasto przykryć ściereczka i zostawić do wyrośnięcia.Wystarczy pół godzinki. Kiedy podwoi objętość wyłożyć na stolnicę. Podzielić na osiem części i uformować bułeczki.
Gotowe bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Posypać mąką i tępą strona noża zrobić przedziałek. Pozostawić na około 20 minut do ponownego wyrośnięcia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, 20-25 minut, do zrumienienia. Gotowe bułeczki wystudzić na kratce.