Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki to świetna sprawa na śniadanie jak również kolację a jeszcze wykonane samodzielnie to po prostu petarda
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9269
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1948
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3971
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 445
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 245
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 302
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9269
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1948
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3971
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 445
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 245
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 302
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki plus 1,5 łyżeczki cukru, wymieszać i wyrobić do połączenia się składników, w trakcie wyrabiania dodać łyżeczkę mąki, po wyrobieniu pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 30 minut
Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę uformować za pomocą dłoni koło a następnie pokroić je na trójkąty
Przygotowane bułki odstawić na 20 minut aby podrosły, następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego ustawionego na 210 stopni i piec 25 - 30 minut do ładnego zarumienienia. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i posmarować wodą ostudzić
Swojskie bułki można podać z wędliną lub dowolnym warzywem