Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki to świetna sprawa na śniadanie jak również kolację a jeszcze wykonane samodzielnie to po prostu petarda
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 841
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11716
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 841
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11716
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki plus 1,5 łyżeczki cukru, wymieszać i wyrobić do połączenia się składników, w trakcie wyrabiania dodać łyżeczkę mąki, po wyrobieniu pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 30 minut
Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę uformować za pomocą dłoni koło a następnie pokroić je na trójkąty
Przygotowane bułki odstawić na 20 minut aby podrosły, następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego ustawionego na 210 stopni i piec 25 - 30 minut do ładnego zarumienienia. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i posmarować wodą ostudzić
Swojskie bułki można podać z wędliną lub dowolnym warzywem