Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki to świetna sprawa na śniadanie jak również kolację a jeszcze wykonane samodzielnie to po prostu petarda
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 320
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 320
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki plus 1,5 łyżeczki cukru, wymieszać i wyrobić do połączenia się składników, w trakcie wyrabiania dodać łyżeczkę mąki, po wyrobieniu pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 30 minut
Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę uformować za pomocą dłoni koło a następnie pokroić je na trójkąty
Przygotowane bułki odstawić na 20 minut aby podrosły, następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego ustawionego na 210 stopni i piec 25 - 30 minut do ładnego zarumienienia. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i posmarować wodą ostudzić
Swojskie bułki można podać z wędliną lub dowolnym warzywem