Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki to świetna sprawa na śniadanie jak również kolację a jeszcze wykonane samodzielnie to po prostu petarda
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28657
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2184
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28657
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2184
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki plus 1,5 łyżeczki cukru, wymieszać i wyrobić do połączenia się składników, w trakcie wyrabiania dodać łyżeczkę mąki, po wyrobieniu pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 30 minut
Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę uformować za pomocą dłoni koło a następnie pokroić je na trójkąty
Przygotowane bułki odstawić na 20 minut aby podrosły, następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego ustawionego na 210 stopni i piec 25 - 30 minut do ładnego zarumienienia. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i posmarować wodą ostudzić
Swojskie bułki można podać z wędliną lub dowolnym warzywem