Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki to świetna sprawa na śniadanie jak również kolację a jeszcze wykonane samodzielnie to po prostu petarda
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 277
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 476
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 277
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 476
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki plus 1,5 łyżeczki cukru, wymieszać i wyrobić do połączenia się składników, w trakcie wyrabiania dodać łyżeczkę mąki, po wyrobieniu pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 30 minut
Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę uformować za pomocą dłoni koło a następnie pokroić je na trójkąty
Przygotowane bułki odstawić na 20 minut aby podrosły, następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego ustawionego na 210 stopni i piec 25 - 30 minut do ładnego zarumienienia. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i posmarować wodą ostudzić
Swojskie bułki można podać z wędliną lub dowolnym warzywem