Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszystość, delikatność dzięki drożdżom i trwałości dzięki zakwasowi. Do zup, sosów, leczo, gulaszów albo po prostu na śniadanie. Uwielbiam te bułeczki, bo są proste, smaczne i zdrowe. :)
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 1989
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1235
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 3860
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 1989
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1235
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 3860
Składniki
Mleko i wodę lekko podgrzać (mają być lekko ciepłe, nie mogą parzyć). Wymieszać wszystkie składniki i wyrobić na gładkie, elastyczne ciasto. Można mikserem, zajmuje to ok. 3 minut, później można sobie pomóc ręcznie. Odstawić do wyrośnięcia na 2 godziny. Ciasto podzielić na 6-8 części i uformować bułeczki. Położyć na blaszce, dowolnie naciąć. Nastawić piekarnik na 200°C. Wstawić bułeczki i piec ok. 20 minut. Ostudzić na kratce.