Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, domowe bułeczki na śniadanie lub kolację ;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2366
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1494
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3646
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1378
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2366
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1494
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3646
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1378
Składniki
Do miski kruszymy drożdże, dodajemy masło i cukier i całość zalewamy ciepłym mlekiem. Odstawiamy na ok.10 min. Następnie dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto drożdżowe. Łyżkę nasion pozostawiamy do posypania wierzchu bułeczek. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na równe części (u mnie 12 szt) i formujemy bułeczki. Przenosimy na blachę wyłożona papierem, nacinamy, smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami pozostawiamy na kwadrans do napuszenia. Pieczemy w temp. 210 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!