Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są nie napompowane i bardziej pożywne
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 148
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 163
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 240
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 148
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 163
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 240
Składniki
Z ciepłego mleka,drożdży ,cukru i mąki zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia.. Do mąki dodać wyrośnięte już drożdze ,wodę z solą(rozpuścić w niej sól) Wyrabiając już dodać stopniowo stopiony już tłuszcz Wyrobione, już ciasto jak będzie gładkie posypać mąką i odstawić do wyrośnięcia
Formować kulki i układać na blasze wyłożonej papierem odstawić ponownie do wyrośnięcia. Gdy już podrosną nacinamy tępą stroną noża prawie do spodu Smarujemy wierzch olejem Bułki pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200stopni Pieczemy około 20- 30 minut