Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są nie napompowane i bardziej pożywne
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11678
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 86
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8179
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155172
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1129
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11678
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 86
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8179
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155172
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1129
Składniki
Z ciepłego mleka,drożdży ,cukru i mąki zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia.. Do mąki dodać wyrośnięte już drożdze ,wodę z solą(rozpuścić w niej sól) Wyrabiając już dodać stopniowo stopiony już tłuszcz Wyrobione, już ciasto jak będzie gładkie posypać mąką i odstawić do wyrośnięcia
Formować kulki i układać na blasze wyłożonej papierem odstawić ponownie do wyrośnięcia. Gdy już podrosną nacinamy tępą stroną noża prawie do spodu Smarujemy wierzch olejem Bułki pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200stopni Pieczemy około 20- 30 minut