Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są nie napompowane i bardziej pożywne
Polecam, pychota.
Odsłon: 717
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4966
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 886
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 305
Polecam, pychota.
Odsłon: 717
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4966
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 886
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 305
Składniki
Z ciepłego mleka,drożdży ,cukru i mąki zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia.. Do mąki dodać wyrośnięte już drożdze ,wodę z solą(rozpuścić w niej sól) Wyrabiając już dodać stopniowo stopiony już tłuszcz Wyrobione, już ciasto jak będzie gładkie posypać mąką i odstawić do wyrośnięcia
Formować kulki i układać na blasze wyłożonej papierem odstawić ponownie do wyrośnięcia. Gdy już podrosną nacinamy tępą stroną noża prawie do spodu Smarujemy wierzch olejem Bułki pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200stopni Pieczemy około 20- 30 minut