Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do takich bułek wystarczy masło i mamy super śniadanie
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 179
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 48
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1114
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 385
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 179
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 48
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1114
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 385
Składniki
Drożdże wrzucić do dużej miski i rozetrzeć je z cukrem. Następnie dodać zakwas i wodę oraz olej i wymieszać płynne składniki. Potem wsypać wszystkie mąki i sól. Kiełbasę ( u mnie w plasterkach ) pokroić a ogórka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do miski wsypać cebulkę, dodać kiełbasę i ogórka i wyrobić ciasto. Oprószyć je lekko mąką i odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie ponownie je wyrobić.
Blachy oprószyć mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto dzielić na porcje ( u mnie dziś duże bułki, więc wyszło mi 11 bardzo dużych bułek ), formować w bułki i układać na blasze ( można zrobić mniejsze bułki, wtedy będzie ich więcej ). Bułki zostawić do podrośnięcia a gdy podrosną piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 30 minut. Upieczone przestudzić i spożywać najlepiej z samym masłem.