Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do takich bułek wystarczy masło i mamy super śniadanie
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9243
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2772
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1195
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 234
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9243
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2772
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1195
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 234
Składniki
Drożdże wrzucić do dużej miski i rozetrzeć je z cukrem. Następnie dodać zakwas i wodę oraz olej i wymieszać płynne składniki. Potem wsypać wszystkie mąki i sól. Kiełbasę ( u mnie w plasterkach ) pokroić a ogórka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do miski wsypać cebulkę, dodać kiełbasę i ogórka i wyrobić ciasto. Oprószyć je lekko mąką i odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie ponownie je wyrobić.
Blachy oprószyć mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto dzielić na porcje ( u mnie dziś duże bułki, więc wyszło mi 11 bardzo dużych bułek ), formować w bułki i układać na blasze ( można zrobić mniejsze bułki, wtedy będzie ich więcej ). Bułki zostawić do podrośnięcia a gdy podrosną piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 30 minut. Upieczone przestudzić i spożywać najlepiej z samym masłem.