Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9136
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9136
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Wszystkie składniki wsypać do miski dodać część wody i wyrabiać mikserem z końcówkami hakami. W trakcie wyrabiania dodawać wodę tyle ile ciasto zabierze. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, żeby ciasto wyrosło. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym. Formować bułeczki i układać na blaszce. Odstawić do wyrośnięcia. Bułeczki przez środek delikatnie naciąć nożem. Piec w 180 stopniach ok. 25 minut. W trakcie pieczenia bułeczki spryskać wodą.