Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło 12 chałeczek :)
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3189
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 616
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3189
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 616
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dokładnie wymieszać z drożdżami, dodać pozostałe składniki (z wyjątkiem jajka i sezamu). Ciasto dokładnie wyrobić mikserem, przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie wyjąć je z miski i jeszcze raz rękoma zagnieść, uformować z niego wałek (ale niezbyt cienki) i pokroić na ok. 12 kawałków. Każdy kawałek przeciąć wzdłuż na 3 części ale nie dokrawać do końca, zaplatać warkocze a końcówkę podwinąć pod spód. Układać na blaszce, posmarować jajkiem posypać sezamem lub makiem i odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach ok 20-25 minut.