Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny. Idealny dla miłośników pieczywa :)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 30
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1228
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 30
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1228
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
50 ml ciepłej wody mieszamy z drożdżami,cukrem odstawiamy na 15 min.
Białą cebule rumienimy na maśle klarowanym.
Mąkę przesiewamy,dodajemy rozczyn drożdżowy i ok 220 ml ciepłej wody,cebulkę prażoną ,cebulkę podsmażoną, olej ,sól,zagniatamy elastyczne ciasto.
Przekładamy do formy, zostawiamy do wyrośnięcia ,przykrywamy ściereczką .ok 45 min.
Po tym czasie posypujemy nasz chlebek jeszcze prażona cebulka. Pieczemy 25-35 min w temperaturze 180 stopni