Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chleb dyniowy na zakwasie"
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 112
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 145
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 277
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 45
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 112
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 145
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 277
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 45
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Składniki
Zakwas nastaw na 12 godzin. Mąkę wymieszaj z letnią wodą i zakwasem. Miskę przykryj ściereczką, odstaw na noc. Dodaj puree z dyni, wodę, mąkę, sól, pestki z dyni. Wyrób ciasto i odstaw na 4 godziny.
Ciasto przełóż do formy 15x28 cm wyłożonej papierem. Obsyp wierzch mąką, wyrównaj, odstaw do wyrośnięcia. Ciasto piecz w temp. 220° C przez 45 minut.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień